Wszystko o wizach do Tajlandii

Tutaj proszę zadawać pytania dotyczące atrakcji turystycznych w Tajlandii, hoteli, przejazdów, co i gdzie zobaczyć i tak dalej.

Wszystko o wizach do Tajlandii

Postprzez somtam » sobota, 25 paź 2014, 12:23

Czy wg nowych przepisow mozna przedluzyc Vize, w Immigration, o 30 dni , ... jezeli tak , to ile aktualnie kosztuje?
somtam
 
Posty: 178
Dołączył(a): czwartek, 24 mar 2011, 07:27

Wszystko o wizach do Tajlandii

Postprzez somtam » sobota, 7 mar 2015, 12:27

Juz wiem, ze uzskanie wizy w Immigation oraz jej oplata bez zmian.
somtam
 
Posty: 178
Dołączył(a): czwartek, 24 mar 2011, 07:27

Wszystko o wizach do Tajlandii

Postprzez Administrator » sobota, 14 mar 2015, 07:26

Musieliśmy znowu usunąć 2 osoby spamujące, prosimy tych którzy nie wnoszą nic do rozmowy oprócz 3 wyrazów nie mających nic wspólnego z dyskusja o nie wypisywanie takich postów. Będą one kasowane za każdym razem.
Pozdrawiam
Admin
Administrator
eTajlandia.PL
Avatar użytkownika
Administrator
Site Admin
 
Posty: 160
Dołączył(a): środa, 21 sty 2009, 17:45
Lokalizacja: Bangkok, Tajlandia

Wszystko o wizach do Tajlandii

Postprzez stankuten » sobota, 14 mar 2015, 07:50

somtam napisał(a):Czy wg nowych przepisow mozna przedluzyc Vize, w Immigration, o 30 dni , ... jezeli tak , to ile aktualnie kosztuje?


Po co przedluzac wize w Immigration (1 900 Bahts)? Lepiej wziac w konsulacie tajskim wize TR (60 dni) przed wyjazdem.
Poza tym nie wszystkie wizy mozna przedluzac w Immigration ("arrival visa" 30 dniowa najprawdopodobniej nie mozna przedluzyc. Mozna natomiast ja przedluzyc o 14 dni jadac do Kambodzy-koszt okolo 2 000 Bahts0.
stankuten
 
Posty: 55
Dołączył(a): środa, 1 wrz 2010, 14:53
Lokalizacja: Montreal, Canada i Pattaya, Thailand

Wszystko o wizach do Tajlandii

Postprzez somtam » niedziela, 15 mar 2015, 05:42

stankuten napisał(a):
somtam napisał(a):Czy wg nowych przepisow mozna przedluzyc Vize, w Immigration, o 30 dni , ... jezeli tak , to ile aktualnie kosztuje?


Po co przedluzac wize w Immigration (1 900 Bahts)? Lepiej wziac w konsulacie tajskim wize TR (60 dni) przed wyjazdem.
Poza tym nie wszystkie wizy mozna przedluzac w Immigration ("arrival visa" 30 dniowa najprawdopodobniej nie mozna przedluzyc. Mozna natomiast ja przedluzyc o 14 dni jadac do Kambodzy-koszt okolo 2 000 Bahts0.


Jezeli nie wiesz czegos ...napewno ,to nie zabieraj glosu. Nikt nie skorzysta z twojego "najprawdopodobniej".
Pytanie bylo konkretne i dotyczylo przedluzenia o 30 dni. Bylam i przedluzylam wize, bez problemu :) .
Wyjazd na granice , wiaze sie zawsze ze stressen :x :cry: ,
Wyjazd na granice , to zawsze koszt 20$ (wiza wjazdowa do Kambodia) + koszt transportu, masz do wyboru:
1.droga ladowa= 14 dni wiza doTajlandii- za darmo.
2. droga lotnicza 30 dni wiza do Tajlandii -, za darmo
W przypadku wczesniejszego wykupienia wizy na (60 dni -placisz 30 Euro w Konsulacie tajskim) dochodzi oczywiscie koszt transportu.
Jednorazowo w Konsulacie mozna wykupic 3 x wize na 60 dni. Po uplywie kazdej wizy , wyjazd z Tajlandii, ...lub przedluzenie w Immigration, 1 x o kolejne 30 dni. Ciekawostka jest , ze w Immigration mozna przdluzyc wize pobytowa,w dowolnym czasie , .... przed terminem uplywu wizy :)
somtam
 
Posty: 178
Dołączył(a): czwartek, 24 mar 2011, 07:27

Wszystko o wizach do Tajlandii

Postprzez chillhunter » czwartek, 24 wrz 2015, 09:38

Od 13 listopada bedzie wprowadzona nowa 6 miesieczna Multiple Entry wiza dla turystow, koszt 5000 THB.

Niestety ta wiza upowaznia tylko do 60 dniwego pobytu w Tajlandi, po 60 dniach trzeba robic tzw. Visa Run.

Zlosliwi twierdza ze za tym stoja biura podrozy ktory zyja z Visa Run

[url]
http://asiancorrespondent.com/135714/th ... -tourists/[/url]

http://www.khaosodenglish.com/detail.php?newsid=1442914090
chillhunter
 
Posty: 147
Dołączył(a): sobota, 29 sie 2009, 09:50

Wszystko o wizach do Tajlandii

Postprzez somtam » środa, 30 wrz 2015, 09:31

Cambodia jest wylaczona z Visa Run. Preferuja przejscie w Malazji , nie wem co z przejsciem Lao i Burma . Czy nowe oplaty dotycza Non Immigrant-Visa, czy tez turystow. Piszesz kosztuje 5000 bath, czyli mowisz o oplacie w tajlandii , czy oplaty w europie ulegna zmianie. Dzisiaj, na stronce konsulatu.... ' po staremu'.
somtam
 
Posty: 178
Dołączył(a): czwartek, 24 mar 2011, 07:27

Wszystko o wizach do Tajlandii

Postprzez chillhunter » czwartek, 1 paź 2015, 09:49

@somtam,

podobno to wylaczenie z Visa Run dotyczy tylko tych co chca ponownie wjechac i wize na 2 tygodnie dostac, turystow z Multiple Entry ma to nie dotyczyc.

W ubieglym tygodniu bylem w tajskim konsulacie w Essen i pytalem, ale oni jak zwykle mowia ze nic nie wiedza.

Na stronie ambasady w Berlinie pisze ze dotychczasowa wiza TR (Tourist) jest tylko do wjazdu do 12.11.15 wazna, a od 13.11.jest:

TOURIST VISA M: (60-Tage-Aufenthalt pro Einreise, Gültigkeit 6 Monate, mehrfache Einreise) Erhältlich ab dem 13.11.2015
ausgefüllter Visaantrag (die genaue Adresse von mind. einer Unterkunft muss unbedingt angegeben werden/ genaue Angabe von Hausnummer, Straße, PLZ und Ort)
Reisepass im Original
Kopie der ersten Seite des Reisepasses
1 Passbild
Kopie der Flugbestätigung oder der Flugtickets (Hin- und Rück- oder Weiterflug)
Nachweis von mind. einer zwischenzeitlichen Aus- bzw. Wiedereinreise (Flug-, Bus- oder Zugticket, Hotelbuchung im Nachbarland oder Visum für das Nachbarland)
Hotelbuchung von mind. einem Aufenthaltsort
Vermögensnachweis: Kontoauszug mit einem Mindestbetrag von 5000,00 € 
150,00 € Visagebühr
bei ausländischen Reisepässen (nichtdeutsche Antragsteller) zusätzlich: Kopie der  Meldebestätigung (Einwohnermeldeamt)/ Kopie des Aufenthaltstitels
für Kinder im Alter von bis zu 15 Jahren muss zusätzlich eine Kopie der Geburtsurkunde sowie eine Kopie der Reisepässe der Eltern vorgelegt
Jak sie nie myle to mieszkasz w DE i niemiecki znasz, jezeli nie to moge przetlumaczyc.

Komentowac tych warunkow otrzymania wizy nie bede :?
chillhunter
 
Posty: 147
Dołączył(a): sobota, 29 sie 2009, 09:50

Wszystko o wizach do Tajlandii

Postprzez belsoNq » piątek, 19 lut 2016, 01:34

Czy rezerwacja hotelu w innym kraju wystarczy czy trzeba miec ze soba dokument potwierdzajacy opuszczenie kraju w ciagu 30 dni tzn bilet lotniczy czy inny? Jesli trzeba taki bilet to moze ktos podac strony na ktorych moglbym kupic taki bilet? Najlepiej jakies autobusy do kambodzy lub statki łodki do malezji i/lub pociagi ? z góry dzieki za odpowiedz
belsoNq
 
Posty: 2
Dołączył(a): piątek, 19 lut 2016, 01:27

Wszystko o wizach do Tajlandii

Postprzez cyprian44 » poniedziałek, 19 gru 2016, 15:48

Czy trzeba się szczepić wyjeżdżając do Tajlandii? Planuje jechać na wakacje. Pozdrawiam
cyprian44
 
Posty: 3
Dołączył(a): poniedziałek, 19 gru 2016, 15:41
Lokalizacja: zabrze

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytania o turystykę w Tajlandii

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości

cron