Spotkanie dla Polaków w Bangkoku

To jest forum dla Polaków mieszkających na stałe w Tajlandii, albo często do Tajlandii przyjeżdżających.

Postprzez jackmars » niedziela, 3 sty 2010, 11:04

Witam wszystkich ponownie,
i wszystkiego najlepszego w nowym roku. Chyba już jesteśmy po różnych balach, wyjazdach zatem zapraszam na wieczorne spotkanie dla waszystkich chętnych Polaków mieszkających w Bangkoku, i nie tylko...... Zapraszam też uczestników kolacji wigilijnej z Bangkoku, którzy byli chętni na prywatne spotkanie. Termin spotkanie proponuje 9 stycznia (sobota) 2010 o godz 19:00 miejsce proponuje tym razem w cafe Elite (dobre jedzenie dla farangów, kawa i piwo) w Pratunam na przeciwko hotelu Ramada i Bangkok Palace. Jeśli ktoś będzie potrzebował informacji dokładnie gdzie to się mieści to z przyjemnością wytłumacze. Sporo osób deklarowało chęć spotkania, więc liczymy na obecność......również z osobami towarzyszącymi.
jackmars

Postprzez krzysztof s » niedziela, 3 sty 2010, 19:12

Hej Jacku:)
dzięki za organizację...
bardzo chętnie przyjdziemy, jeśli będziemy na miejscu... obawiam się, że w tym czasie będę musiał wyjechać słuzbowo, ale upewnię się około wtorku i wtedy prześle info, czy damy radę przyjść...
Happy New Year:)
Krzysztof
krzysztof s

Postprzez agnes » wtorek, 5 sty 2010, 12:42

Hej, ja tez niestety nie moge ale za to w przyszla sobote (16.01) wybieram sie na koncert z okazji 200 rocznicy urodzin Chopina organizowany przez ambasade na uniwersytecie Mahidol. Jesli ktos jest zainteresowany to proponuje zajrzec na stronke ambasady, na glownej stronie sa wszystkie informacje. Wiem, ze duzo osob z polonii wybiera sie na ten koncert wiec byc moze bedzie to rowniez okazja do spotkania i kontynuacji wieczoru po koncercie...:)Co Wy na to? Pozdrawiam
agnes

Postprzez jackmars » wtorek, 5 sty 2010, 13:35

Krzysiek, Agnes,
może zły termin zaproponowałem, jeśli tak to może tradycyjnie ostatnia niedziela stycznia o tej samej porze. Dajcie znac jak ten termin? Jacek
jackmars

Postprzez krzysztof s » wtorek, 5 sty 2010, 14:48

Agnes, dzięki za info o koncercie:) nie wiem, czy uda mi sie wybrać, ale z rozrzewieniem wspominam teraz szopenowskie koncerty w łazienkach warszawskich, hehe, słoneczko, kocyk, paczka przyjaciół, ciasto i winko plus wspaniała muzyka...ehhh... a już myślałem, ze w ogóle nie tęsknię za Polską :lol:

Jacku, wylatujemy w niedzielę rano, więc sobotę chcemy spedzic w domku (jakieś przygotowania do wyjazdu) - za to soboty: 23 i 30 stycznia, jak najbardziej pasują mi:) Może rzeczywiście osatnia sobota, czyli 30-tego?
krzysztof s

Postprzez agnes » wtorek, 5 sty 2010, 15:36

Hej wszystkim:) proponuje ustalic spotkanie na 30-ego, tak z wiekszym wyprzedzeniem, wtedy latwiej sie zorganizowac. Jesli potwierdzicie to notuje w kalendarzu i poinformuje meza, moze do nas dolaczy :D Miejsce to samo? (z gory poprosze o jakas mapke lub objasnienie dojazdu) Pozdrawiam
agnes

Postprzez krzysztof s » wtorek, 5 sty 2010, 15:56

Jestem za:)
przybędę, prawdopodobnie z narzeczoną:)
O nowym miejscu pisał Jacek, więch nie się wypowie, hehe... dla mnie każde jest dobre, jak można dojechac metrem, czy bts-em...
Pozdrawiam Wszystkich polskich mieszkańców Bangkoku :D
Krzysztof
krzysztof s

Postprzez lenarcik » środa, 6 sty 2010, 10:47

No ja tez raczej sie podlacze. Co do lokacji to zgoda z Krzysztofem - preferowalbym cos na linii BTS/MRT.

Marek
lenarcik

Postprzez jackmars » środa, 6 sty 2010, 14:09

Dobrze, to wybierzemy miejsce aby było w pobliżu MRT lub BTS, żeby łatwiej było dojechać większości, myślałem o knajpce z ogródkiem przy nocnym markecie Suan Lum obok parku Lumpini, nie będzie to lokal w centrum handlowym a cos z klimatem i jest obok stacja MRT ( Lumpini). Co wy na to?
jackmars

Postprzez lenarcik » środa, 6 sty 2010, 14:18

Jestem za :-)
lenarcik

Następna strona

Powrót do Polska w Tajlandii